0514 – 569 289 info@bandenoutletlemmer.nl

Uw autobanden balanceren, rijd wel zo lekker

Autobanden balanceren is het belangenrijkste voor de veiligheid en het rijcomfort. Een niet of slecht gebalanceerde autoband zal trillingen in het stuur en op het chassis van de auto geven. De gehele auto kan zelfs gaan trillen met enorme slijtage tot gevolg.

Ook als u een keer een stoeprand heeft geraakt kan het wiel uit balans zijn of de velg is krom of  verbogen. Dit is extra belastend voor de auto en zal verhoogde slijtage geven aan de stuurinrichting, schokdempers, rubbers en zelfs aan het interieur. Ook is er minder contact met de weg en kunnen de banden ongelijkmatig slijten wat ten koste gaat van de levensduur van uw band. Wij besteden veel aandacht aan het balanceren waarbij we ook naar de velg kijken. Als de velg krom is zal deze gericht moeten worden voor een goed resultaat. Banden Outlet Lemmer kan de velg voor u richten, repareren en de auto rijd weer zonder trillingen. Zelfs het richten van de velg doen we terwijl u wacht.

Wanneer autobanden balanceren?

Als u nieuw banden laat monteren moeten ze altijd gebalanceerd worden.

Maar als uw stuur tijdens het rijden hinderlijk beweegt bij 40 tot 70km/u, of hinderlijk trilt, soms zelfs het dashboard, bij 100 tot 140 km/u, dan wordt het de hoogste tijd om eens bij ons langs te komen. Wij kunnen dan de band controleren op gebreken of opnieuw balanceren en zelfs uw velg richten.

Voordelen

  • Geen trillend stuur en/of dashboard
  • Optimaal contact met weg
  • Regelmatige slijtage
  • Prettig rijcomfort
  • Minder slijtagekosten aan de auto
  • Brandstofbesparing

Hoe autobanden balanceren?

Het balanceren van de wiel doen wij op een computergestuurde balanceer machine.

Deze machine is in staat om de kleinste onbalans (1gram) te meten. De computer vertelt de monteur waar er onbalans is en waar er lood gemonteerd moet worden. Hierbij wordt ook de kwaliteit van de band zichtbaar.

Daarna wordt er een nieuwe meeting verricht. Dit doen we net zo lang tot het wiel in balans is. Als de velg krom is kunnen we dat meteen zien. Er zal dan een slingering zichtbaar worden. Ook het richten van de velg is geen probleem bij Banden Outlet Lemmer, klaar terwijl u wacht.

Auto trilt nog na balanceren, finish balancer?

Het kan voorkomen dat uw auto na het balanceren nog steeds hinderlijk trilt.

Vooral Franse auto’s en auto’s met grote aluminium velgen en platte banden hebben vaker problemen dan auto’s met stalen velgen. Dit kan worden veroorzaakt door slechte (ophang) rubbers, stabilisators. Maar kromme velgen of onbalans in de aandrijflijn of remschijven zijn vaker de oorzaak. Indien de velgen krom zijn zullen deze gericht moeten worden of vervangen. Veelal ziet de monteur dit al tijdens het balanceren en zal daar melding van maken aan u.

Indien de onbalans wordt veroorzaakt door de aandrijflijn of remschijven, dan kunnen wij uw auto balanceren met finish balancer. Hierbij worden de wielen na het balanceren nogmaals gebalanceerd onder de auto waarbij alle onbalans worden weggenomen van de aandrijflijn en remschijven. Resultaat, uw auto rijd weer als nieuw.