0514 – 569 289 info@bandenoutletlemmer.nl

Snel velgen richten bij Banden Outlet Lemmer

Het kan ons allemaal gebeuren, tikje tegen de stoeprand, te hard over een drempel en de velg is krom of verbogen. Gevolg, de auto trilt in het stuur, trillingen in de stoel of de hele auto trilt, schut of rammelt langzaam uit elkaar.  Uw auto is een hobbelpaard geworden. Het is niet alleen vervelend om in een trillende auto te rijden, maar de hele auto heeft te lijden onder de trillingen en onbalans. Banden Outlet Lemmer kan snel uw velg repareren, richten zoals we dat in vakterm noemen en dat kunnen we doen we terwijl u wacht. Ook hebben we speciale spoed service voor collega garages, zodat ze dezelfde dag de auto nog aan de klant kunnen teruggeven.

U kunt de velg voor reparatie ook naar ons opsturen, meestal sturen wij hem dan dezelfde dag weer terug.

Problemen bij kromme velgen:

  • Hoge belasting op de hele auto
  • Hoge slijtage aan de banden
  • Hoge slijtage op de schokdempers
  • Hoge slijtage op de wielophanging
  • Hoge slijtage op wiellagers en kogels
  • Slijtage op stoelen, die gaan piepen en kraken
  • Slijtage op het dashboard en interieur, rammelen, piepen, kraken

Uiteindelijk gaat alles stuk of rammelt uit elkaar met dure reparaties tot gevolg.

Maar nog erger, misschien is de velg wel gescheurd of is de band inwendig ook beschadigt. Dan is het wachten op een klapband. Is er een beschadiging aan de band of een bult zichtbaar, kom dan meteen even langs. De band zal gedemonteerd moeten worden voor inspectie. Na ongeveer 1,5 uur hebben wij de velg gericht, de band en auto gecontroleerd en kunt u weer veilig  zonder trillingen verder rijden.

Hoe herken ik een kromme velg?

Als u trillingen in het stuur voelt, is er schade aan de veld of onbalans bij de voorwielen.
Voelt u trillingen vooral in de stoelen, dan is er een probleem met de achterwielen.
Trilt of hobbelt de hele auto of bij een bepaalde snelheid, kan er meer aan de hand zijn.

In beide gevallen kunt u het beste even bij ons langs komen.
Banden Outlet Lemmer kan de diagnose stellen en velgen richten terwijl u wacht.

U kunt ook zelf een voor onderzoek doen.

Als u de auto opkrikt en de wielen ronddraait kunt u zien op er vervorming aan de band of velg is. Dit kan aan de binnen en buitenkant het geval zijn.
Echter is deze methoden niet helemaal betrouwbaar. Alleen ernstige vervorming zijn zo zichtbaar maar onbalans kunt u zo niet zien.

Ook is het belangrijk om goed te kijken of de velg niet is gescheurd. En schuurtje is vaak erg moeilijk te zien maar gevaarlijk om mee door te rijden. Soms lekt er lucht uit de band door de scheur, zodat u meteen gewaarschuwd bent dat er iets aan de hand is.

Kom bij twijfel bij ons langs in Lemmer, Friesland. Snelle en goedkope velg reparatie service. Wij richten velgen vanaf € 50,- (kaal geleverd) en garanderen snelle service. Wel is het richten van aluminium velgen altijd voor eigen risico. Slechte en goedkope (vooral Chineese imitatie) velgen kunnen wel eens scheuren door metaalmoeheid. Als dat gebeurt moet u blij zijn dat het bij ons gebeurt en niet op de autobaan!

 

 

Lichtmetalen velgen repareren, Snelservice velgen repareren Friesland, Spoedservice aluminium velgen repareren lm velgen repareren terwijl u wacht auto velgen repareren, velgen repareren Lemmer, Alu velgen repareren, Aluminium velgen snel repareren, Reparatie van stoeprandschade, Velgen expert, Velgen specialist lemmer, Auto velgen reparatie en spuiten, velgen richten Lemmer, Velgen richten Lemsterland, Lichtmetalen velgen richten, Velgen richten prijs, Velgen richten Friesland, Velgen richten kosten, Aluminium velgen richten, Velgen richten spoedservice, Snel Velgen, Richten met topservice